BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dimarts, 13 d’abril del 2010

El conte FREDERICK

Els dimarts per la vesprada la destinem als contes,és la vesprada de biblioteca d'aula i de biblioteca del centre,de préstecs (hui no hem tingut)i també de contar contes, representar-ne, recordar-ne...
Hi ha alguns contes que m'agraden especialment i aprofite per recomanar-vos-los. Aquest és el cas de FREDERICK, una altra història preciosa de LEO LIONNI. (ja us vaig parlar en una altra ocasió d' un conte del mateix autor, NADARÍN, en l'entrada del 7 de març de 2009).També de l'editorial Kalandraka.
Aquesta vesprada he escollit aquest per intentar introduir el tema de la poesia,la setmana que ve és el dia del llibre i aquest any l'anem a dedicar a MIGUEL HERNANDEZ
En el conte, Frederick és un ratolí poeta, mentre tota la família de ratolins arreplega menjar per a l'hivern, ell arreplega paraules, colors, sensacions...sembla la fabula de Esopo, però la diferència està en que la resta de ratolins el respecten i a més senten curiositat per aquest món i al final agraixen la seua aportació. Lionni ens recorda que a més de la importància pel treball tenim la necessitat d'alimentar-nos d'altres coses que no siguen nous, palla o blat, una forma d'explicar als xiquets que l'ART també alimenta.
Doncs bé, a la classe són uns vertaders artistes i amb retalls de paper de revistes hem reproduit la tècnica que utilitza l'autor per a il.lustrar el conte.
No sé si he aconseguit que entengueren que és ser un poeta però els collages estan preciosos, a més que els hi ha motivat i agradat moltíssim.