BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

dilluns, 8 de març del 2010

ELS ROMANS

La setmana passada vam estar d'excursió,per iniciar l'estudi de l'antiga civilització romana a Alacant.
Per això vam anar primer a LUCENTUM i després al MARQ.
En aplegar, els monitors ens estàven esperant i vam anar vordejant la muralla a realitzar un taller d'arqueologia.
Mentre la meitat de la classe excavàvem els altres pintàvem una deessa romana i després vam canviar.
Com l'any passat ja vam estudiar els arqueòlegs i vam fer taller d'arqueologia a l'escola i en la illeta del Campello, doncs ràpidament ens vam enrecordar de les normes i vam descobrir moltes coses, que la monitora després ens va explicar.




Quan vam acabar el taller vam anar a visitar les excavacions de Lucentum, començant per la "porta oriental" vam anar recorrent la ciutat, vam vore les domus, amb l'atrium, el foro i les restes del que podria ser el temple, i les termes.
El monitor ens anava explicant tot molt bé i vam aprendre moltes coses sobre la vida dels romans en aquesta ciutat.


Després de descansar i repondre forces amb unes galetetes, vam anar al MARQ. Allí ens vam ensenyar la sala de Roma i la de l'arqueologia Subaquàtica. En el museu vam poder comprendre com serien en realitat les coses en l'epoca dels romans a Lucentum i donar-li forma a aquelles pedres que havíem vist a l'excavació .També vam observar moltíssims objectes trets de les excavacions i trossos de mosaic i murals. En l'aula d'arqueologia subaquàtica, vam veure la recosntrucció d'un vaixell romà afonat i la càrrega d'àmfores.

El dia va resultar molt complet, un poc esgotador, tal volta ho deuriem haver fet en dos dies però us assegure que vam aprendre molt, ens ho vam passar molt bé i el comportament va ser genial.
Ara estem recordant tot el que hem vist dels romans, visualitzant cada dia les fotos d'algun aspecte concret i completant entre tots la informació que recordem.