BENVINGUTS
Espere que aquest bloc us servisca per a estar més informats i pugueu gaudir amb les imatges de tot allò que ens fa gaudir cada dia a nosaltres en classe. M'agradaria que deixareu les vostres opinions i comentaris.

divendres, 28 de novembre del 2008

S'HA ACABAT NOVEMBRE


Primer donar les gràcies a totes les famílies per la resposta tan majoritaria a la convocatòria de la mostra de l'exposició.(Un poc, reconec, vaig forçar la situació al fer-vos pujar a la classe a arreplegar els vostres fills,JE,JE,JE..., però feia tan de fred.., i tenien tantes ganes de poder-vos-ho ensenyar...Espere que VOS AGRADARA.És important per a ells que li doneu importància a alló que fan. Gràcies de nou.
Fins i tot les futures generacions van provar les cadires dels germans,(guardarem la foto per mostrar-els -la, per a quan facen ells la seua història personal).

Per altra banda des de mitjan novembre venent fent-me cometaris del Nadal, el Pare Noel, els Reis,... supose que per la influència dels Centres comercials, on cada any arriba més prompte el Nadal, i la meua resposta ha sigut sempre." després del 1 va el 2 i després el 3". El qual volia dir
1-La castanyera
2-Els aniversaris
3-Nadal
Doncs ja hem acabat amb el 2,que ràpid passa el temps...


dimecres, 26 de novembre del 2008

PROJECTE:HISTÒRIA PERSONAL

Des de mitjan d'octubre portem entre mans aquest projecte, el que passa ,és que entre mig hem vist tot allò que feia referència a La tardor, i a la Castanyera, i per això, i per que es dona la circumnstància de ser el primer, hem tardat tant en acabar-lo. Demà amb la visita vostra per tal d'ensenyar-vos l'exposició que tenim muntada el donarem per finalitzat.
Aquest primer projecte respon a l'interés dels xiquets i xiquetes per investigar la seua història personal. Partint dels coneixements previs dels alumnes sobre la seua curta vida, les activitats han anat dirigides a fomentar l'autoestima i afirmar la seua identitat, a organitzar estes informacions que tenien sobre ells mateixos i poder expressar-les de forma coherent, alhora que ampliant els seus coneixements.
Així podem dir:
  • si som xiquets o xiquetes, el nostre NOM i COGNOMS, l'edat, com som fisicament i els nostres gustos
Al mateix temps ens hem aproximat al concepte del pas del temps observant les nostres fotos de quan erem xicotets i dialogant accions que JA no haurien de ser pròpies de la nostra edat, i comparant-les amb les accions que ja podem fer:

  • ABANS era xicotet i...
PORTAVA BOLQUER,BEVIA BIBERÓ, MENJAVA TRITURAT, EM DONAVEN DE MENJAR, ANAVA EN CARRO...
  • ARA sóc gran i...
VAIG SOLETES AL BANY, MENGE SENCER AMB CULLERA I FORQUETA, BEC EN GOT ,MENGE A SOLES, VAIG CAMINAT...

També hem treballat la integració en la FAMÍLIA, entenent per família les persones amb les què convivim,evitant esteriotips, Així podem dir:
  • Amb qui vivim
  • Si la nostra és una família gran amb molts membres o xicoteta.
  • On vivim, identificant les caracteristiques del paisatge que ens envolta, diferenciant-les d'altres, de camp, de poble, de muntanya...La majoria sabíem que era una ciutat i el nom però hem aprés el nom del carrer on està la nostra casa, que a més, és en la majoria dels casos un edifici.
D'altra banda el que intentem és aprendre a buscar informació i per això vam elaborar el dossier que vau omplir a casa,i que després, un per un, han explicat a la resta dels companys.(Altra raó que explica la duració del projecte, cada dia hem vist 2, o 3 màxim, ensenyant fotos, explicant el que sabíem, en definitiva SENT PROTAGONISTES de la pròpia història).
I també a utilitzar la escriptura amb finalitat i funcionalitat.

Necessitem informació-----escrivim la NOTA per a casa.
Necessitem reconéixer fotos i objectes personals-----identifiquem amb etiquetes del nom propi.








Estan molt contents i esperen que demà vingueu tots a vore l'exposició.
Jo també estic molt contenta de com ha resultat el projecte i de la vostra resposta, sense la qual no haguera sigut possible.
La resposta ha sigut massiva, tots han portat "els deures" i s'han aportat moltíssimes fotos , fins i tot massa, hem hagut de triar-ne 2 o 3 per a l'exposició, i a més de la quantitat d'objectes,: roba, joguets, biberons,sabatetes,platets...fins i tot el primer cabell que li vau tallar al vostre bebé, que ja han deixat de ser-ho i estan creixent molt de pressa.
GRÀCIES DE NOU PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ.

divendres, 21 de novembre del 2008

LA CASTANYERA

Ha arribat el dia, el teniem marcat al calendari i per fi aquesta vesprada ha vingut a visitar-nos la benvolguda Castanyera.
El dimecres de matí va vindre Loli la conserge,
dient-nos que havíem rebut una carta.Tots esperavem la contestació a la que li havíem enviat nosaltres i no ens va sorprendre. Inmediaatament vam marcar al calendari la data que vindria.Com en la seua carta ens enviava besadetes a un xiquet se li va ocórrer enviar-li també nosaltres besadetes, vam decidir, pintar-nos els llavis i besar el moneder que ens havíem fabricat per tal de no perdre les monedes.
Durant aquestos dies hem estat treballant el tema, pintant , en raconet, elements per a la decoració del corredor, hem treballat sobre el conte, hem jugat al ordinador en uns paquets d'activitats sobre la Castanyera, hem decorat,el corredor i el pati...
I aquesta vesprada ens hem preparat per a rebre-la, amb les corones, moneder i cartutx a la mà.
La castanyera que està molt velleta s' ha assegut una miqueta amb nosaltres i ens ha dedicat una estoneta de temps. Es nota que ens té amb una estima especial, perque estava molt contenta de vore-nos a tots tan grans, tan bons i tan contents i ens ha donat una gran besada per a tots.
Després hem baixat al pati on amb ajuda , ens ha repartit castanyes, i gràcies a les mamàs que es han ajudat a pelar les castanyes, alguns n'hem menjat moltes.
Li hem cantat la cançó i hem escoltat la castanyera que ens ha fet preguntes .







Fins l'any que ve, CASTANYERA.






dimarts, 18 de novembre del 2008

QUE ARRIBA LA CASTANYERA!!

Encara que des d'un principi he dit que no treballe La Tardor, en l'aula ,com a tema o Unitat Didàctica, i ja us he explicat per que, durant tot el temps que hi dura l'estació si que hi fem referència, amb refranys, poesies, endevinalles, i com ja haveu vist plàsticament. Però el tema que si treballem és l'arribada de la Castanyera com a festa de La Tardor, per això aquesta setmana estem preparant-nos per al divendres, que segurament ens visitarà.
Hem contat el conte, hem recordat la cançó que ja ens sabiem del curs passat i ara estem decorant el corredor, amb la mateixa tècnica de les vidrieres, i amb fulles retallades amb la tèctica de simetria.També hem preparat una corona de castanyes per a estar molt guapets en la Festa
I tres monedes de 1€ per a pagar-li a la Castenyera les castanyes torradetes. Hem hagut d'escriure el nº 1, retallar-lesposar el nom per a no perdre-les i fer-nos un moneder per a guardar-les fins divendres.Al mateix temps amb Lluïssa estem fent una castanya gegant per decorar el pati, el dia de la Festa.Crec que aquesta manera de tractar el tema dels canvis estacionals els hi resulta més significativa, li donem un sentit i significat a allò que fem, escriure el nº, retallar, pintar, posar nom...amb una finalitat i per suposat és més atractiva i divertida.
Per això els agrada, en general a tots, LA CASTANYERA.

divendres, 14 de novembre del 2008

LA PLÀSTICA I LA TARDOR

I jo que deia que feia anys que no treballava la Tardor, com a tema, o Unitat didàctica?
Doncs resulta que estem fent moltes activitas, sobre tot plàstiques relacionades amb el tema.
Aquesta setmana Lluïsa als ha contat el conte de "La C
astanyera", i li han escrit una carta per a convidar-la a vindre la setmana que ve. Per cert hi ha unes activitats en internet sobre la Castanyera molt guapetes.Nosaltres en classe no les podem utilitzar per que encara no estem conecats en la xàrcia.
Us pose l'adreça per si vos apetix jugar aquest cap de setman
a.
http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/casta/
http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/casta/acti3.htm
http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/casta/acti2.htm

Aquest últim de vestir la castanyera és total, ja em contareu si l'obriu les reaccions dels xiquets.Penseu que estan en català oriental i algunes paraules del vocabulari caldrà dir-les en valencià.
Però el que estàvem dient és, que hem fet una activitat " Màgica" amb la pintura i les fulles de la tardor
hem pintat la meitat, hem doblegat el full,...
I "màgia", la fulla estava sencera.

Fulles dels colors de la tardor, que han acabat penjades en la corda i que decoren la classe, juntament amb el bosc particular També hem gastat les fulles que teniem i les que cada dia arrepleguen del pati,(hi ha 2 tipus d'arbres al pati que els hi cauen, és una llàstima que no tinguem més varietat),i hem fet unes VIDRIERES molt boniques, apegades en plàstic de plastificar transparent, de manera que pel matí quan entra el sol per entre eixes finestres crea un efecte molt bonic.Si tinguérem més tipus de fulles les haguérem pogut classificar per tonalitats i crear-ne diferents, però és el que hi ha.
I LA SETMANA QUE VE : LA CASTANYERA.

dimarts, 11 de novembre del 2008

PRIMERA EXCURSIÓ


Tota la setmana repetint "atxús, atxús, que aplega l'autobús" i per fi, ha arribat el dia en que teniem prevista la primera eixida fora de l'aula.
Sols amb això ja n'hi ha prou, el que menys importa és a on anem, o què anem a veure. I la veritat és que ens quedem amb bon gust al veure que l'experiència ha sigut possitiva, el comportament bo , no ha hagut cap incident amb els nostres xiquets que se'ns lleven les ganes de tornar a repetir, tot el contrari.
Com a visita, doncs, vist des del meu punt de vista no ha valgut molt la pena.
Però a ells, això no els importa.

Ens estaven esperant per a mostrar-nos la Universitat i una vegada que ens hem fet les fotos sota la MÀ





























hem visitat l'aulari i la zona que descansen els estudiants, al voltant d'unes fonts, hem entrat en una aula de majors, amb taules llarguíssimes i cadires que se'ns plegaven, pissarra enorme i pantalla de projecció.
Tots hem coincidit que ens agrada més la nostra classe.

Després, passeig per la Universitat, on els ha sorprés la quantitat de gespa, arbres, flors i fonts que hi havia per tot arreu, els cotxes elèctrics per circular el personal de la Universitat...Per a mi ,ens ha faltat, visitar la biblioteca, la zona esportiva, algun laboratori...
Hem caminat molt, fins arribar al Bosc il·lustrat,on hem esmorzat i sobre tot hem mirat els ànecs.








Així que quan els pregunteu que han vist ,que no us sorprenga la resposta, possiblement us contesten això ÀNECS.